Rhodochrosiet:
Rhodochrosiet komt van het Grieks en betekent 'rose kleur'. Verder wordt deze steen ook wel 'Incaroos' genoemd. Meestal wordt rhodochrosiet in grote stukken gebruikt om de tekening beter tot zijn recht te laten komen.
Cabochons en halssnoeren zijn de meest voorkomende producten. Dit mineraal werkt tegen angsten, verwarring en stress. Hij heeft een kalmerend effect en maakt geestelijk rustiger. Verder is rhodochrosiet een hulpmiddel tegen multiple sclerose en ziekte van parkinson.
Sodaliet :
Sodaliet is genoemd naar zijn chemische samenstellening. Hij bevat namelijk natrium(=sodium). Sodaliet kan voorkomen in verschillende blauwtinten en is doorgroeid met adertjes witte calciet.
Deze steen wordt vooral gebruikt voor cabochans en halssnoeren. Sodaliet kalmeert bij overspannenheid. En dan vooral bij stress die voortkomt van professionele bezigheden. Hij werkt bloeddrukverlagend en geeft innerlijke rust. Dit mineraal bevordert ook trouw, ijver en nauwgezetheid.
Door de aanwezigheid van natrium, is sodaliet ook goed voor de regeling van het vochtgehalte in het lichaam.
Magnesiet
Magnesiet dankt zijn naam aan zijn chemische samenstelling. Deze steen bevordert de stofwisseling, helpt om te vermageren en werkt vochtafdrijvend. Hij is ook goed voor vrouwen in de menopauze.
Jaspis:
Jaspis behoort tot de kwartsgroep. De naam komt uit het Grieks en betekent gespikkelde steen. Jaspis bevat meestal vreemde stoffen. Deze bepalen de kleuren van de steen.De meest gekende soorten zijn rode jaspis, landschapsjaspis, luipaardjaspis, gele jaspis en mookaiet. Eénkleurige jaspis komt zelden voor. Jaspis wordt tegenwoordig hoofdzakelijk gebruikt als cabochon. Jaspis versterkt de maag, de lever en de gal. Hij helpt tegen zwangerschapsbraken. Daarnaast versterkt jaspis ook nog de realiteitszin en is hij een beschermer tegen demonen en het kwade.
Obsidiaan:
Obsidiaan ontstaat uit lava en is dus alleen terug te vinden in vulkanisch gebied. In de prehistorie werd deze steen reeds gebruikt voor het maken van wapens en werktuigen.
Zijn scherpe breukranden maken de steen hiervoor zeer geschikt. Er bestaan verschillende varianten zoals: goud-, zilver- en sneeuwvlokkenobsidiaan en nog een blauwe variant.
Obsidiaan helpt tegen alle oogafwijkingen en oogziekten. Zo verscherpt hij onder andere het gezichtsvermogen. Een meer spirituele werking van obsidiaan is dat hij de ware 'ik' naar boven brengt.
Chrisicolla:
Chrisocolla helpt tegen astma en epilepsie. Hij werkt bloeddrukverlagend, kalmeert de darmzenuwen en verzacht buikkrampen.
Daarnaast helpt chrisocolla ook om problemen aan te pakken en er niet van weg te lopen en om de emoties te uiten. Chrisocolla werkt in op de hart- en keelchakra.
Deze steen is dus actief op het vlak van zelfexpressie en communicatie en emoties.
Amazoniet:
Deze steen behoort tot de veldspaatfamilie en is genoemd naar de rivier de Amazone in Zuid-Amerika.
Hij wordt meestal gebruikt voor cabochons en kralen. Amazoniet helpt tegen huidziekten, eczeem, steenpuisten en bevordert de genezing van wonden. Hij versterkt het oog en werkt bij alle oogklachten.
Dit mineraal werkt in op de keel- en hartchakra. Dit wil zeggen dat hij een positieve invloed heeft op persoonlijke expressie, communicatie en zelfvertrouwen.
Agaat
Agaat is een gestreept mineraal en kan soms doorgroeid zijn met ander materiaal. De afzonderlijke banden kunnen verschillend gekleurd of éénkleurig zijn. In dunne schijven zijn de meeste agaten doorschijnend. Ze kunnen bol- of amandelvormig zijn en groeien in vulkanisch gesteente.
Wanneer deze niet volledig gevuld is met agaat, kunnen zich in de holle ruimte kristallen ontwikkelen van bijvoorbeeld bergkristal of amethyst, de zgn. geode. Agaat werkt rustgevend, brengt evenwicht en vitaliteit.
Deze steen helpt bij pijn, haaruitval, doofheid, koorts en oorsuizingen. Hij geeft wilskracht bij vermageren. Grillig getekende exemplaren helpen het doorbreken van vaste denk- en gedragspatronen. Gelijkgetekende agaat brengt rust.
Felgekleurde, oranje agaten geven energie. Zachte blauwe, grijze of beige tinten brengen rust en evenwicht. Agaat wordt ook al eens ingekleurd. Zo zijn er felroze, paarse, blauwe of groene agaten. Deze worden vooral gebruikt bij kleurentherapie.
Fluoriet
Fluoriet is één van de meest kleurrijke en mooie mineralen die bestaan. Ook oude beschavingen zoals de Romeinen en de Grieken konden zijn schoonheid waarderen. Ze gebruikten fluoriet dan ook vaak als siersteen.
Tegenwoordig is fluoriet ook van belang voor de industrie. Het wordt onder andere gebruikt voor het maken van staal en glaswerk. De kracht van fluoriet is dat deze steen de lasten van de schouders heft, sombere gedachten weghoudt en opgewekt maakt in geval van zwaarmoedigheid.
Deze steen werkt ook in op de voorhoofdchakra, hier wordt de intuïtie gestuurd.
Onyx:
Onyx komt van het Griekse woord 'onux' en betekent nagel. Deze steen behoort tot de kwartsgroep. Onyx wordt meestal geslepen tot edelsteen.
Een ander mineraal dat ook tot deze familie behoort is de onyxmarmer. Deze is geelgroen, wit of bruin van kleur. Hij wordt gevonden in Noord-Afrika, Argentinië en Mexico.
Onyxmarmer wordt vooral gebruikt als cabochon of om beeldjes te maken. Onyx is de steen bij uitstek om te aarden. Hij maakt ernstig en brengt evenwicht. Hij helpt ook tegen astma, piekeren, gebrek aan concentratie en het doormaken van een rouwproces. Onyx steunt ook de afwikkeling van het karma.
Serpentijn steen:
Serpentijn komt van het Latijnse woord 'serpens' en dit betekent 'slang'. Deze steen komt zeer algemeen voor en wordt vooral toegepast als siersteen. Serpentijn werkt bij verslapte spieren en bij vermoeide benen door te lang recht te staan.
Dit mineraal helpt ook bij het voorkomen van zwangerschapsstriemen. Deze steen brengt evenwicht tot stand in de hartchakra.
Turkoois sieraden:
Turkoois is genoemd naar Turkije omdat via dit land de eerste stenen naar Europa werden gebracht. Een zuiver blauwe kleur is zeer zeldzaam. Meestal zijn de stukken turkoois doorgroeid met bruine, grijze of zwarte adertjes. Turkoois kan ook samen met andere gesteenten voorkomen, zoals met malachiet of chrisocolla.
De oude Egyptenaren gebruikten turkoois als beschermend amulet, als siersteen of als kleurstof. In indianenculturen gebruikte men de steen bij de jacht en als beschermer. Het was ook een hulpmiddel van sjamanen bij het uitvoeren van hun rituelen.
Vandaag de dag wordt turkoois nog steeds beschouwd als een beschermer tegen het boze oog en tegen ongevallen. Hij versterkt de lever en vermindert vapeurs. Turkoois versterkt de intuïtie, brengt goede vriendschappen en geeft wensenvervulling.
© 2024 www.incadream.nl - Powered by Shoppagina.nl